Startelva: Buzz – Markus And, Viktor, Alex, Markus Ah – Aman, Tristan, Pontus, Mathias – Anton – Oskar.
Markus Eklund som spelade sista dryga 20 som höger yttermittfältare.
Chanon som spelade sista 20 som först högerback ovh sedan mittback.
Hällje som spelade sista 4 som innermittfältare (vänster yttermittfältare?).
Henke som inte spelade alls.

Efter en hörna gjorde Viktor redan i den 3:e min mål på en retur på nick från Pontus i ribban och därefter vidtog 20 minuter av en total utspelning av våra motståndare som det var längesen man skådat. Vi skapade så mycket målchanser att det inte känns meningsfullt att framhålla någon framför de andra. Tja kanske ska jag ändå nämna det som även om det inte var den klaraste chansen kunde blivit något av årets mål när Oskar från en position långt ute på högerkanten med en fantastisk crosspassning nådde Mathias på andra sidan och där han drog till stenhårt på volley. Tyvärr gick dock bollen klart över.

Hörnorna haglade och blev i princip alla farliga. Om det var det tidiga baklängesmålet som chockade dem vet jag inte men Lindeborgsspelarna såg helt bortkomna ut när vi kom i ständiga attacker och i princip bröt alla deras försök att gå till anfall redan innan de kommit in på vår planhalva. Hur vi kunde undgå att göra fler mål under denna inledning är en gåta. Buzz stod nog inte och frös, för det var omöjligt i det fina vädret, men lite stel borde han ha kunnat bli innan han först i den 24:e min fick känna på bollen genom en bakåtpassning. Det första riktiga ingripandet kom sju minuter senare när han med en lång och perfekt tajmad utrusning avvärjde en attack som annars kunde blivit farlig. Situationen följdes därefter av ett riktigt bra skottläge som bara slutade med ett skott utanför. Lindeborg verkade dock stärka sitt självförtroende när de såg att de kunde skapa i alla fall något för nu jämnades spelet ut. Återstoden av halvleken innehöll ingen noterbar klar målchans för någotdera laget.

Rädslan fanns åtminstone hos mig att det skulle bli som det så ofta blir efter en halvlek där man dominerar klart men ändå inte alls får full utdelning att motståndarna ska komma ut som ett helt nytt lag när de fått chans att prata sig samman. Den farhågan lindrades dock en hel del när Tristan efter bara fyrtiotalet sekunder gjorde 2-0 på ett långskott och vi också minuterna därefter fortsatte att dominera om än inte alls på samma sätt som i början av matchen.

Men imponerande nog så lyckades Lindeborg lyfta sig efter ännu ett tidigt mål och tog över spelmässigt. I den 54:e reducerade Lindeborg till 2-1 på en mycket smart och välriktad frispark i närmsta hörnet baserad på gissningen/förhoppningen att muren skulle hoppa, vilket också blev fallet så att bollen gick under muren och sedan tätt intill stolpen. Vi var sedan ytterligt nära att öka på vår ledning minuten senare när Mathias hade ett klockrent ribbskott. Kanske bidrog också detta till att självförtroendet stärktes (”nu har vi marginalerna på vår sida”) för nu började Lindeborg visa vad de verkligen kan och måste ha visat i sina tidigare matcher med tanke på resultaten. Många spelare som tidigare var rätt anonyma klev nu fram och visade fina kvalitéer som de helt verkat ha tappat bort i inledningen av matchen. I den 66:e minuter spelade de sig också fram till ett friläge där Buzz när han var på väg ut först halkade till men återfick balansen och precis hann ut och sno åt sig bollen.

Även om det sedan vidtog en period där de inte skapade några jätteklara målchanser så hade de nu för varje minut som gick ett allt större spelövertag och som det så ofta blir även om det inte är medvetet så hamnade vi allt lägre ner i banan vilket gjorde att vi oftast inte hade några vettiga alternativ när vi försökte vända spelet utan fick slå långbollar i förhoppningen att den i alla fall skulle hamna hos en ensam medspelare. Denne var då oftast omgiven av 2-3 motståndare och med svårighet att hitta någon lagkamrat att spela till. Lamins snabbhet ledde ändå till att han ofta hotade när han fick bollen och var vid ett tillfälle ytterligt nära att göra 3-1.

Sista 10 minuterna forcerade Lindeborg än mer och flyttade upp i stort sett alla spelare i sina anfall. De tvingade också Buzz till ett par bra ingripanden, bland annat ännu en lång utrusning där det kunnat bli riktigt farligt om han inte hunnit först till bollen. De hade också en boll ovanpå ribban men som nog hade räddats om den gått under densamma. I 89:e min kom sedan en ytterst snöplig kvittering på ännu en frispark. Om den förra resulterade på grund av stor skicklighet och smartness så var det precis tvärtom med denna. Den höga bollen in från höger nästan vid sidlinjen och en bra bit från målet damp ner någon meter framför målet och studsade sedan upp i burtaket utan att någon av våra spelare ingrep – och heller inte deras vad jag kunde se. Nu var vi dock bara någon decimeter från att vinna matchen ändå när Lamin kom helt fri och lobbade bollen över målvakten men tätt utanför målramen.

Statistik: Hörnor: 11-3 Avslut på mål: 9-4 Avslut utanför: 8-6